Asiakaspalvelu ark. 10 – 16

yli 100€ pakettitoimitukset 0€

30 vrk palautusoikeus

100% kotimainen

Aggregaatit

Aggregaatit

Tuota sähköä missä vain!

Useimmat aggregaattimme ovat bensiinikäyttöisiä nelitahtisia piengeneraattoreita. Valikoimassa on useita pieniä, mutta tehokkaita, hiljaisia ja edullisia aggregaatteja. Timcon ja Ducarin kevyet piengeneraattorit on helppo liikuttaa sinne missä tarvitaan sähköä tai varavirtaa nopeasti esimerkiksi sähkökatkojen varalle. Timcon laitteissa käytetään uutta siniaaltotekniikkaa, joka mahdollistaa herkkien laitteiden, kuten tietokoneiden ja kännyköiden käyttämisen.

Näytetään kaikki 8 tulosta

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

 

Mikä on aggregaatti?

Aggregaatti on polttoainekäyttöinen sähköä tuottava vempele. Sitä käytetään tyypillisimmin paikoissa, joissa ei ole sähköverkkoa tai paikoissa, joissa voidaan tarvita varavirtaa vaikkapa sähkökatkosten aikaan. Tällaisia kohteita ovat mm. kesämökit, maatilat, sairaalat ja sotilaskohteet. Aggregaatteja löytyy usein myös asunto-autoista tai maastossa pidettävistä yleisötilaisuuksista. Eri aggregaatit voivat tuottaa joko yksi- tai kolmivaiheista virtaa tai vaihtoehtoisesti tasavirtaa. Maatiloilta voi löytyä myös tehokkaita traktorikäyttöisiä sähkövoimakoneita.

 

Millainen aggregaatti (esim. mökille)?

Aggregaatin valintaan vaikuttaa valitsetko helpon sähkökäynnistyksen vai haluatko veivata koneen käymään. Meidän valikoimastamme löytyy malleja niin sähkökäynnistyksellä sekä käsikäynnisteiset käsistään käteville tekijöille. Esimerkiksi hyvä aggregaatti mökille on vähintään kahden kilowatin laite ja 1-2 kW:n kokoinen salkkuaggregaatti taas sopii loistavasti asuntoautoon tai -vaunuun.

 

Miksi aggregaatti ei käynnisty? (Tarkistuslista)

  • Tyhjennä ensin tankki (ja kaasutin) edelliskesän löpöstä tai bensiinistä
  • Onko kytkin ON-asennossa
  • Vaihda tulppa, jos se on kastunut
  • Tarkista onko bensahana auki
  • Tarkista öljyn tilanne
  • Tarkista, että letkut ovat kiinni ja säätimet oikein
  • Tarvittaessa, ota yhteys pienkonekorjaamoon

 

Voiko aggregaatilla ladata akkuja?

Kyllä ja ei. Myös meidän valikoimastamme löytyy useita malleja, joilla voi ladata erilaisia akkuja. Tarkista ainakin, että laitteesta saa yli 12V tasavirtaa. Digitaaliaggregaateissamme on myös USB-liittimet pienelektroniikkalaitteiden lataamiseen. Tehokkaimmilla aggregaateilla voi ladata esimerkiksi kesämökin akustoja. (Sen sijaan käyttäjän akkujen lataamiseen suosittelemme lomaa.)

 

Kuinka hiljentää aggregaatin melua?

Diileri.comin valikoimasta löydät myös hiljaisempia aggregaattimalleja. Suurempien laitteiden melua voi vaimentaa myös itse, mm. koteloimalla laitteen tai voit hankkia suoraan salkkumallisen aggregaatin  verkkokaupastamme. Mökillä virtalähteen voi sijoittaa esimerkiksi vajaan tai maahan kaivettuun kuoppaan, jotta mökkinaapurit eivät häiriinny melusta.

 

Mikä on aggregaatin ja generaattorin ero?

Aggregaatti on polttoaineella toimiva generaattori. Generaattori muuttaa liike-energiaa sähköksi. Käytännössä se on siis sama kuin generaattori. Usein kuitenkin isommista, esimerkiksi sairaaloissa käytettävistä, aggregaateista käytetään arkikielessä nimitystä generaattori. Generaattori (ja aggregaatti) voidaan käynnistää joko ihmisvoimin, polttomoottorilla, vesiturbiinilla tai höyryllä.